"Hoy es siempre todavía" Antonio Machado

sábado, 25 de octubre de 2008

Borreta per avui

Es renten els espinacs, s'escorren i es posen en una cassola
de ferro amb una miqueta d'aigua (1/4, aproximadament)
Es calfen a foc fluix fins a fer-los bullir.

Quan els espinacs perden un poc de volum, es posen els alls
tendres, pelats i a trossets.

Es col·loquen les bajoques al voltant dels espinacs.

Es posa la melva i el bacallà, que haurem tingut prèviament
a remulla en aigua durant una hora.

Es deixa bullir durant 1/4 d'hora.

S'afegeixen les creïlles, tallades a cantonades, i l'oli cru.

Es té bullint a foc lent durant 3/4 d'hora.

Es punxa la creïlla per comprovar que estiga cuita.

Es deixen caure els ous crus i es manté bullint 10 minuts més,
fins que els ous estiguen quasi durs.

És molt important que la cocció es faça a foc lent, perquè els
espinacs i les creïlles prenguen el sabor de la resta de
components.

---

Este és també un plat típic dels dies d'hivern, quan es cullen
els espinacs i pot trobar-se melva al mercat.

No hay comentarios: